
Urządzenia i Akcesoria
Tarta cytrynowa z pianą z białek
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 porcji
Składniki
Kruchy spód
-
70 g cukru pudru
-
280 g mąki orkiszowej, białej
-
150 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 jajko
-
1 szczypta soli
Krem cytrynowy
-
4 żółtka
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
50 g skrobi ziemniaczanej
-
120 g cukru
-
160 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
100 g wody
Polewa bezowa
-
4 białka
-
150 g cukru
-
4 krople soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 szczypta soli
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
370.6 kcal /
1550.5 kJ
Białko
5.8 g
Tłuszcz
16.4 g
Węglowodany
53 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

TARTY I QUICHE
9 Przepisów
Polska
Polska