Urządzenia i Akcesoria
Tarta cytrynowa z pianą z białek
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 porcji
Składniki
Kruchy spód
-
70 g cukru pudru
-
280 g mąki pszennej tortowej280 g mąki orkiszowej, białej
-
150 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 jajko
-
1 szczypta soli
Krem cytrynowy
-
4 żółtka
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
50 g skrobi kukurydzianej50 g skrobi ziemniaczanej
-
120 g cukru
-
160 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
100 g wody
Polewa bezowa
-
4 białka
-
150 g cukru
-
4 krople soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 szczypta soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
5.8 g
Kalorie
1550.5 kJ /
370.6 kcal
Tłuszcz
16.4 g
Węglowodany
53 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
TARTY I QUICHE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Clafoutis z krojonymi śliwkami (TM6, TM7)
1 Std. 15 Min
Tarta budyniowa
1 Std. 15 Min
Tarta z jagodami, kremem śmietankowym i migdałami
2 Std. 50 Min
Tarta z truskawkami, kremem śmietankowym i migdałami
1 Std. 45 Min
Tarta z kremem budyniowym i truskawkami
2 Std. 30 Min
Tarta cytrynowa z bezą
2 Std. 30 Min
Tarta z winogronami i galaretką
5 Std. 40 Min
Tarta z serem pleśniowym
1 Std. 35 Min
Włoska tarta z dżemem
2 Std. 35 Min
Tarta z gruszkami i rokpolem
1 Std. 40 Min
Tarta jabłkowa
1 Std.
Ciasto z gruszkami i kruszonką
2 Std. 10 Min