
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kruchy spód
- 70 g cukru pudru
-
280
g mąki orkiszowej, białej
lub 280 g mąki pszennej tortowej - 150 g masła pokrojonego na kawałki
- 1 jajko
- 1 szczypta soli
Krem cytrynowy
- 4 żółtka
- 60 g masła pokrojonego na kawałki
-
50
g skrobi ziemniaczanej
lub 50 g skrobi kukurydzianej - 120 g cukru
- 160 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 100 g wody
Polewa bezowa
- 4 białka
- 150 g cukru
- 4 krople soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 szczypta soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 370.6 kcal / 1550.5 kJ
- Białko
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Węglowodany
- 53 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Włoska tarta z dżemem
2 godz. 35 min
Tort cytrynowy z bezą
2 godz. 30 min
Tarta z jagodami, kremem śmietankowym i migdałami
2 godz. 50 min
Tarta z truskawkami, kremem śmietankowym i migdałami
2 godz. 50 min
Tarta jeżynowa
3 godz. 30 min
Tarta jabłkowa
1 godz.
Tarta dyniowa
3 godz. 15 min
Torcik z bezą i truskawkami
2 godz.
Tarta cytrynowa z bezą
2 godz. 30 min
Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami
7 godz. 30 min
Bezy cynamonowe z karmelizowanymi śliwkami
2 godz. 40 min
Clafoutis (wiśnie w cieście)
1 godz.