Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g jagód, świeżych
- 100 g cukru trzcinowego
- 3 - 4 gwiazdki anyżu
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 1362.9 kJ / 325.7 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 82.7 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 8.3 g
- Sód
- 4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem z owoców leśnych
40min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25min
Marmolada truskawkowa z Aperolem®
20min
Powidła wiśniowe
1h 55 min
Dżem malinowy
40min
Dżem truskawkowy
1h 5min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25min
Szybki dżem z mrożonych owoców jagodowych
30min
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1h 30min
Dżem z czarnej porzeczki
35min