![Konfitura jagodowa z anyżem Konfitura jagodowa z anyżem](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EE692103-2CDD-49DB-A395-8AA0326C3F6B/Derivates/D1C7DFFB-D511-401F-B5F8-6762BF7F79B8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g jagód, świeżych
- 100 g cukru trzcinowego
- 3 - 4 gwiazdki anyżu
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 1362.9 kJ / 325.7 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 82.7 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 8.3 g
- Sód
- 4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem malinowy
40min
Szybki dżem z mrożonych owoców jagodowych
30min
Dżem mirabelkowy z wanilią
35 Min
Marmolada truskawkowa z Aperolem®
20min
Dżem truskawkowo-jabłkowy
45min
Dżem truskawkowy
1sa 5 dk
Dżem z owoców leśnych
40min
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1 Std. 30 Min
Dżem z owoców jagodowych
1h
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 Min
Dżem z czarnej porzeczki
35 Min
Powidła wiśniowe
1 godz. 55 min