Tarte chocolat caramel

Tarte chocolat caramel

4.1 186 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
8 parts

Składniki

La pâte sablée au chocolat
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    250 g
  • de cacao en poudre non sucré
    2 c. à soupe rase
  • de sucre glace maison
    120 g
  • de beurre doux froid, détaillé en dés
    200 g
  • jaunes d'œufs
    2
La garniture au caramel
  • de lait concentré sucré
    400 g
  • de beurre doux coupé en morceaux
    100 g
  • de sucre en poudre
    150 g
La ganache au chocolat
  • de chocolat noir 50% de cacao min., détaillé en morceaux
    90 g
  • de beurre doux
    10 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    90 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 688 kcal / 2870 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 46 g
Węglowodany 62 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...