Tarte chocolat caramel

Tarte chocolat caramel

4.1 194 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
8 parts

Składniki

La pâte sablée au chocolat
  • 250 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 2 c. à soupe rase de cacao en poudre non sucré
  • 120 g de sucre glace maison
  • 200 g de beurre doux froid, détaillé en dés
  • 2 jaunes d'œufs
La garniture au caramel
  • 400 g de lait concentré sucré
  • 100 g de beurre doux coupé en morceaux
  • 150 g de sucre en poudre
La ganache au chocolat
  • 90 g de chocolat noir 50% de cacao min., détaillé en morceaux
  • 10 g de beurre doux
  • 90 g de crème liquide 30-40% m.g.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 7 g
Kalorie 2870 kJ / 688 kcal
Tłuszcz 46 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 62 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...