Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit
- 30 g de sucre roux
- 175 g de farine de blé
- 125 g de beurre doux
Le caramel
- 380 g de lait concentré sucré
- 50 g de beurre doux
- 50 g de sucre roux
Le glaçage chocolat
- 200 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 40 g de crème liquide 30-40% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 539 kJ / 129 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pièges aux speculoos
3h 15 min
SEPTEMBRE Dôme au chocolat et cœur vanille - Laurent Clément
12h
Brioche suisse aux pépites de chocolat
6h 15min
Royal au chocolat
3h 30min
Brownie
45 Min
Délice pomme-speculoos
12h
Tarte chocolat caramel
2小时 15 分钟
Trianon
3hod.
Barres chocolat-caramel
1 Std. 30 Min
Tarte au chocolat craquant et caramel au beurre salé
3 godz. 35 min
Brookie
1小时
Crémeux de Carambar
2 Std. 30 Min