![Bûche de Noël à la crème de marrons Bûche de Noël à la crème de marrons](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4FEB3127-8973-49CB-A4F2-E3EAF70B96C5/Derivates/af62cab2-7042-43b6-8c1b-17790e76f76d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La génoise
- 4 œufs
- 80 g de sucre roux
- 25 g de farine de blé
- 45 g de fécule de maïs
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
La crème de marrons
- 200 g de crème liquide entière, très froide
- 1 sachet de Chantifix, type Vahiné
- 50 g de sucre en poudre
- 400 g de crème de marrons
- 250 g de mascarpone
- 50 g de marrons glacés, en brisures (opcjonalnie)
- 1 c. à soupe de cacao en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1929.6 kJ / 461.6 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 53.5 g
- Tłuszcz
- 24.1 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Bûche roulée vanille-chocolat
2 Std.
Bûche au chocolat, mousse au chocolat pralinée
2h 30 min
Menu petit prix - Bugnes à la fleur d'oranger
3 godz. 15 min
Bûche express au praliné
45min
Bûche meringuée au citron
1 Std. 15 Min
Bûche roulée noisette-café
1 godz. 20 min
Bûche aux marrons
1hod. 40min
Cassata (gâteau sicilien)
5 godz.
Pâte de coings
1h 45 min
Bûche de Noël façon forêt-noire
2h 30 min
Bugnes à la fleur d'oranger
3h 25min
Moelleux à la crème de marrons et au chocolat
1 Std.