Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La génoise
- 4 œufs
- 80 g de sucre roux
- 25 g de farine de blé
- 45 g de fécule de maïs
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
La crème de marrons
- 200 g de crème liquide entière, très froide
- 1 sachet de Chantifix, type Vahiné
- 50 g de sucre en poudre
- 400 g de crème de marrons
- 250 g de mascarpone
- 50 g de marrons glacés, en brisures (opcjonalnie)
- 1 c. à soupe de cacao en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1929.6 kJ / 461.6 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 53.5 g
- Tłuszcz
- 24.1 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Bûche meringuée au citron
1h 15min
Bûche express au praliné
45 Min
Oreillettes au citron et à l'orange
1 Std. 30 Min
Gâteau de Pâques
1h 55min
Bûche chocolat-orange
3h 45min
Bûche chocolat-cassis
1h 45min
Douceur ardéchoise, mini-tartelettes à la crème de marron
1h 45min
Bûche de Noël façon forêt-noire
2 godz. 30 min
Polenta de châtaigne
30 Min
Bûche aux marrons
1 Std. 40 Min
Moelleux à la crème de marrons et au chocolat
1 Std.
Mont-blanc revisité
4h 20min