Bûche de Noël à la crème de marrons

Bûche de Noël à la crème de marrons

4.6 250 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 parts

Składniki

La génoise
  • 4 œufs
  • 80 g de sucre roux
  • 25 g de farine de blé
  • 45 g de fécule de maïs
  • 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
  • 200 g de crème liquide entière très froide
  • 1 sachet de Chantifix type Vahiné
  • 50 g de sucre en poudre
La crème de marrons
  • 250 g de mascarpone
  • 400 g de crème de marrons
  • 1 c. à soupe de cacao en poudre
  • 50 g de marrons glacés (opcjonalnie) en brisures

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 7.6 g
Kalorie 1929.6 kJ / 461.6 kcal
Tłuszcz 24.1 g
Błonnik 1.4 g
Węglowodany 53.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...