Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de sel
- 500 g de farine de blé aux céréales, et un peu pour le plan de travail
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 300 g d'eau
- 15 g de graines de pavot
- 60 g de mélange de graines (tournesol, lin et sésame par exemple)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1518.8 kJ / 363 kcal
- Białko
- 12.9 g
- Węglowodany
- 72.3 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 12.3 g
- Sód
- 893.1 mg
Alternatywne przepisy
Pain à la farine d'épeautre
4h
Pain au sarrasin et au blé semi-complet
4h
Pain au yaourt
1h 50 min
Pain de seigle
5h
Pain de campagne
4h
Pain à la farine d'épeautre
3h
Pain de seigle
2u. 40min
Pain complet au muesli
4 Std. 5 Min
Pain aux graines
5h
Pain complet rapide
1h 20 min
Pain complet ultra-moelleux
2h 15min
Pain complet
5h