Brioche à la fleur d'oranger

Brioche à la fleur d'oranger

4.3 234 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz.
6 parts

Składniki

  • 15 g de lait
  • 20 g de levure boulangère fraîche émiettée
    2 c. à café de levure boulangère sèche, (8 g)
  • 350 g de farine T55, et un peu pour fariner
  • 4 œufs
  • 150 g de beurre en morceaux, et un peu pour le moule
  • 2 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
  • 40 g de sucre en poudre
  • 1 c. à café de sel
  • 1 jaune d'œuf légèrement battu pour la dorure

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 11 g
Kalorie 2022 kJ / 485 kcal
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 52 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...