Brioche à la fleur d'oranger

Brioche à la fleur d'oranger

4.3 220 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz.
6 parts

Składniki

  • de lait
    15 g
  • de levure boulangère fraîche émiettée
    20 g
    2 c. à café de levure boulangère sèche, (8 g)
  • de farine T55, et un peu pour fariner
    350 g
  • œufs
    4
  • de beurre en morceaux, et un peu pour le moule
    150 g
  • d'eau de fleur d'oranger
    2 c. à soupe
  • de sucre en poudre
    40 g
  • de sel
    1 c. à café
  • jaune d'œuf légèrement battu pour la dorure
    1

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 485 kcal / 2022 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 52 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...