Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 110 g de beurre doux, fondu et un peu pour le moule
- 100 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 2 citrons jaunes non traités (1 citron zesté et 2 pressés)
- 150 g de sucre en poudre
- 4 œufs, blancs et jaunes séparés
- 1 c. à soupe d'eau
- 1 pincée de sel
- 500 g de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1005.3 kJ / 240.5 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 22.9 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau tout citron
55 Min
Gâteau au citron
2j
Gâteau aux pommes
40 min
Gâteau à l'orange
1j
Gâteau magique à la noix de coco
1j
Cake au citron vert
1j
Cupcakes au citron
55 Min
Cake à l'ananas
55 Min
Fiadone
55 Min
Tarte au citron de Menton
1 Std. 15 Min
Gâteau à la noix de coco et chocolat
40 min
Gâteau au chocolat et au mascarpone
35 Min