Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 zeste de citron jaune non traité (opcjonalnie)
- 250 g de sucre en poudre
- 2 œuf
- 250 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 20 g de cannelle en poudre
- 125 g d'amandes en poudre
- 375 g de farine de blé
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 239 kJ / 57 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Butterbredele
2h 30min
Bredele à la cannelle
1h
Spritzbredele
25 min
Vanille Kipferl
35 min
Streusel
2h
Bredele à la noisette
1h
Petits biscuits aux agrumes
1h 40min
Manneles
1 godz. 30 min
Biscuits aux épices et au miel
3h 40min
Lunettes à la cannelle et à la confiture
4h 30min
Gâteau aux quetsches
45 min
Etoiles à la cannelle (Allemagne)
1 godz. 30 min