Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 poires, coupées en deux
- ½ citron jaune
- 80 g de farine de blé
- 80 g de poudre d'amande
- 50 g de sucre en poudre
- 300 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 3 œufs
- 100 g de lait
- 100 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1608.5 kJ / 386 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 25.8 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake chocolat-poire
1 Std.
Flan pomme-cannelle
45min
Ramequin cake vanille, ananas et caramel
55 min
Le milhassou
2h
Gratin de poire aux amandes
45min
Clafoutis poire-speculoos
45min
Moelleux poire-noisette
45min
Gâteau au chocolat et au mascarpone
35min
Cobbler aux pommes
1h 40min
Gâteau super pomme
55 min
Moelleux aux pommes
1 Std.
Crousti-moelleux aux pommes
1 Std.