Soutzoukakia ("little sausages") with rice

Soutzoukakia ("little sausages") with rice

4.1 174 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

Soutzoukakia
  • garlic cloves
    2
  • brown onion (approx. ½ onion)
    80 g
  • olive oil
    50 g
  • breadcrumbs
    60 g
  • ground cumin
    1 tsp
  • salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • dry white wine
    100 g
  • beef mince broken into pieces
    500 g
Sauce
  • olive oil
    50 g
  • canned whole tomatoes
    400 g
  • dry white wine
    100 g
  • sugar (optional)
    2 tsp
  • dried oregano
    1 tsp
  • tomato paste
    30 g
  • salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • water
    400 g
  • white rice (medium-grain), rinsed
    200 g
  • olive oil to grease

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 729.5 kcal / 3052.3 kJ
Białko 25.9 g
Tłuszcz 51 g
Węglowodany 32.2 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 13.2 g
Sód 1483.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...