Keftethes (Greek meatballs)

Keftethes (Greek meatballs)

4.7 75 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • brown onion (approx. 150 g), cut into quarters
    1
  • garlic clove
    1
  • fresh mint leaves only (see Tips)
    2 sprigs
  • olive oil plus 2-3 tablespoons extra for frying
    50 g
  • lamb mince broken into pieces (see Tips)
    500 g
  • salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • breadcrumbs
    60 g
  • dried oregano
    1 tsp
  • plain flour for dusting

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 277.2 kcal / 1164.5 kJ
Białko 19.7 g
Tłuszcz 16.4 g
Węglowodany 12.1 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Sód 501.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...