Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g white cabbage, thickest part of the core removed, cut into 1–2 wedges that fit through feeder tube
- 60 g red onion (approx. ½ onion - optional)
- 100 g carrot, trimmed and peeled
- 100 g green apple, unpeeled, cored and cut into wedges (or cut to fit through feeder tube)
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 3 tbsp mayonnaise (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 504.4 kJ / 120.6 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 92.8 mg
Alternatywne przepisy
Mashed potatoes for two (peeler)
30 Min
Boulangère potatoes
1h 40min
Apple tart (Thermomix® Cutter, TM6)
1h
Oven baked vegetable chips (Thermomix® Cutter, TM6)
1hod. 45min
Vegetable bake (Thermomix® Cutter, TM6)
55min
Roast potatoes with gremolata (peeler)
1 Std. 20 Min
Potato bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1 Std. 10 Min
Potato bake (Thermomix® Cutter)
1 Std. 10 Min
Celery salt
20min
Coleslaw (Thermomix® Cutter TM6)
10min
Herb and garlic dip
5min
French onion dip
45min