Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Flatbread
- 20 g olive oil
- 150 g water
- 1 tsp white sugar
- 2 tsp dried instant yeast
- 300 g baker's flour
- ½ tsp salt
Meat topping
- 3 garlic cloves
- 250 g brown onions, cut into quarters (approx. 4)
- 500 g ripe tomatoes, cut into quarters
- 1 tsp salt
- 5 sprigs fresh parsley, leaves only
- 5 sprigs fresh mint, leaves only
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground cayenne pepper, to taste
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tsp paprika
- 1 tsp ground allspice
- ½ tsp dried chilli flakes, to taste
- 2 tbsp pomegranate molasses
- 500 g lamb mince
- 30 g pine nuts
Assembly and baking
- olive oil, for greasing
- plain flour, for dusting
- salt, for sprinkling
- 2 lemons, cut into quarters
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1840.2 kJ / 438.2 kcal
- Białko
- 25.9 g
- Węglowodany
- 44.7 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 819.3 mg
Alternatywne przepisy
Spiced lamb pie
40min
Middle Eastern chicken with pearl couscous
40min
Texas-style lovely legs
4h
Greek lamb rolls with yoghurt dressing
40min
Seekh kebabs
50min
Chilli beef with lemon feta
30min
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
1 godz. 5 min
Beef tapenade crostini
1h 40min
Glazed chicken with hasselback pumpkin
1h 35 min
Moroccan lamb meatballs with batbout flatbreads
1h 50 min
Beef Koftas with Saffron Yoghurt
1h 20 min
Open fish burgers
1h