Urządzenia i Akcesoria
Spiced lamb flatbread
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 portions
Składniki
Flatbread
-
olive oil20 g
-
water150 g
-
white sugar1 tsp
-
dried instant yeast2 tsp
-
baker's flour300 g
-
salt½ tsp
Meat topping
-
garlic cloves3
-
brown onions cut into quarters (approx. 4)250 g
-
ripe tomatoes cut into quarters500 g
-
salt1 tsp
-
fresh parsley leaves only5 sprigs
-
fresh mint leaves only5 sprigs
-
ground cumin1 tsp
-
ground cayenne pepper to taste½ tsp
-
ground cinnamon1 tsp
-
paprika1 tsp
-
ground allspice1 tsp
-
dried chilli flakes to taste½ tsp
-
pomegranate molasses2 tbsp
-
lamb mince500 g
-
pine nuts30 g
Assembly and baking
-
olive oil for greasing
-
plain flour for dusting
-
salt for sprinkling
-
lemons cut into quarters2
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
819.3 mg
Białko
25.9 g
Kalorie
1840.2 kJ /
438.2 kcal
Tłuszcz
15.5 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Węglowodany
44.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Toum
15 min
Roti (for two)
25 min
Firecracker stuffed butternut pumpkin
55 min
Naan bread
2 godz. 40 min
Lamb korma
4 godz.
Fatayer with cheese and mint
2 godz. 15 min
Garlic and coriander naan
1 godz. 30 min
Pumpkin and blue cheese arancini with smoky yoghurt dressing
1 godz.
Iraqi cheese pies (Cheese chureck)
1 godz. 40 min
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
1 godz. 5 min
Moroccan lamb meatballs with batbout flatbreads
1 godz. 50 min
Murgh makhani (Butter chicken)
1 godz. 15 min