Urządzenia i Akcesoria
Spiced lamb flatbread
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 portions
Składniki
Flatbread
-
olive oil20 g
-
water150 g
-
white sugar1 tsp
-
dried instant yeast2 tsp
-
baker's flour300 g
-
salt½ tsp
Meat topping
-
garlic cloves3
-
brown onions cut into quarters (approx. 4)250 g
-
ripe tomatoes cut into quarters500 g
-
salt1 tsp
-
fresh parsley leaves only5 sprigs
-
fresh mint leaves only5 sprigs
-
ground cumin1 tsp
-
ground cayenne pepper to taste½ tsp
-
ground cinnamon1 tsp
-
paprika1 tsp
-
ground allspice1 tsp
-
dried chilli flakes to taste½ tsp
-
pomegranate molasses2 tbsp
-
lamb mince500 g
-
pine nuts30 g
Assembly and baking
-
olive oil for greasing
-
plain flour for dusting
-
salt for sprinkling
-
lemons cut into quarters2
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
819.3 mg
Białko
25.9 g
Kalorie
1840.2 kJ /
438.2 kcal
Tłuszcz
15.5 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Węglowodany
44.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Warm satay chicken salad
55 min
Kuruma iraichchi with coconut roti
1 godz. 40 min
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
1 godz. 5 min
Chilli raita potato salad
55 min
Naan bread
2 godz. 40 min
Ruvani Govender's Gourmet beef and potato curry pie
3 godz. 5 min
Pizza dough
1 godz.
Lamb ragù with watercress and mint pesto (TM6, Mark Southon)
4 godz. 35 min
Gozleme
1 godz. 40 min
Murgh makhani (Butter chicken)
1 godz. 15 min
Roti
2 godz.
Moroccan lamb meatballs with batbout flatbreads
1 godz. 50 min