Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 1 tomato, cut into quarters and deseeded
- 50 g tomato paste
- 1 tsp dried oregano
- 2 pinches ground black pepper
- ½ tsp salt, plus extra for dough
- 340 g self-raising flour, plus extra for dusting
- 150 g lukewarm water
- 20 g olive oil, plus extra for drizzling
- 200 g mozzarella, cut into slices
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2350.2 kJ / 559.6 kcal
- Białko
- 21.5 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 1268 mg
Alternatywne przepisy
Pasta in tomato sauce with ham and chorizo
30min
Penne and vegetables
35min
Potato cakes
45min
Peanut brittle
1 godz. 30 min
Apples with cider sabayon sauce
40min
Pearl rice meatballs
2 godz.
Chicken skewers with cumin rice and warm vegetable salad
2 godz.
Vegetable pasta soup and pork roll with vegetables, puddings, muffins
1 godz. 40 min
Potato 'pizzas'
1 godz.
Spiced cauliflower pilau
20min
Pull-apart sunshine bread
40min
Sliders with sunflower sauce
40min