Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g dry vermouth
- 1 tbsp Pernod® or Black Sambuca®
- 100 g raisins
- 2 oranges, 1 orange zested and 1 orange cut into slices, to garnish
- 5 cardamom pods, crushed
- 6 whole cloves
- 3 cm piece fresh ginger, peeled and cut into thin slices
- 2 cinnamon quills
- 200 g raw sugar
- 1000 g red wine, chilled
- 100 g dark rum
- 370 g ginger beer, chilled
- Wartości odżywcze
- na 1 glass
- Kalorie
- 600.5 kJ / 143 kcal
- Białko
- 0.7 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 21.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Warm caramel spice martini
1h 15 min
Hash browns
40 min
Hollandaise sauce
15 min
Chicken moghrabieh
25óra 15p
Pineapple and coconut mojito
20 min
Spiced garlic prawns and calamari
15 min
Caipirinha
5 min
Strawberry and rose water macarons
2h 50 min
Fresh fruit punch
24 Std. 20 Min
Strawberry caipiroska
10 min
Arroz a la Mexicana (Mexican rice)
35 min
Mai Tai
10 min