Mediterranean seafood rice with chorizo

Mediterranean seafood rice with chorizo

4.2 31 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 portions

Składniki

  • fresh mussels shells scrubbed and debearded
    400 g
  • onions cut into halves
    160 g
  • garlic cloves
    2
  • olive oil
    40 g
  • fresh squid rings
    200 g
  • mixed capsicum (e.g. red, green), cut into pieces (3 cm)
    200 g
  • spicy chorizo cut into thin slices
    50 g
  • canned diced tomatoes
    400 g
  • salt
    1 ½ tsp
  • saffron
    2 pinches
  • water
    200 g
  • Chicken stock paste (refer to recipe in The Basic Cookbook)
    ½ tsp
  • short-grain white rice cooked (see Tips)
    350 g
  • peeled raw prawns
    50 g
  • lemon cut into wedges, to serve
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 377 kcal / 1593 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 51 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...