Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g water
- 90 g white rice (medium-grain, see Tips)
- 1000 g full cream milk
- 100 g white sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 80 g cornflour
- 100 g chilled water
- ground cinnamon, to dust
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 964.8 kJ / 230.6 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 37.1 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 106 mg
Alternatywne przepisy
Greek Rice Pudding (Rizogalo)
1h 10min
Lamb sfiha
1h 20 min
Fatayer (spinach turnovers)
1h 35 min
Spiced rice pudding (meghli)
50min
Tsoureki (Greek Easter bread)
2h 20min
Taramasalata
15min
Kourabiedes (Greek moon biscuits)
1h
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30min
Galaktoboureko
1h 35 min
Greek Easter biscuits (Koulourakia)
1h 15 min
Semolina custard
20 min
Avgolemono (chicken soup with egg and lemon)
1h 15 min