Tsoureki (Greek Easter bread)

Tsoureki (Greek Easter bread)

4.5 40 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 portions

Składniki

  • mastiha (opcjonalnie)
    3 pieces
  • mahlepi (see Tips)
    1 tsp
  • sugar plus 1 tsp extra
    100 g
  • full cream milk
    100 g
  • dried instant yeast (see Tips)
    2 tsp
  • eggs plus 1 egg beaten, for glazing
    3
  • baker's flour plus extra for dusting
    450 g
  • salt
    1 pinch
  • unsalted butter softened
    70 g
  • flaked almonds for decorating (optional)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 243.7 kcal / 1023.4 kJ
Białko 6.8 g
Tłuszcz 6.9 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Sód 41.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...