Urządzenia i Akcesoria
Tsoureki (Greek Easter bread)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 portions
Składniki
-
mastiha (opcjonalnie)3 pieces
-
mahlepi (see Tips)1 tsp
-
sugar plus 1 tsp extra100 g
-
full cream milk100 g
-
dried instant yeast (see Tips)2 tsp
-
eggs plus 1 egg beaten, for glazing3
-
baker's flour plus extra for dusting450 g
-
salt1 pinch
-
unsalted butter softened70 g
-
flaked almonds for decorating (optional)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
41.9 mg
Białko
6.8 g
Kalorie
1023.4 kJ /
243.7 kcal
Tłuszcz
6.9 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kourabiedes (Greek moon biscuits)
1 godz.
Whole orange cake with spiced syrup
2 godz. 20 min
Yoghurt cake
1 godz. 40 min
Moroccan bundt
1 godz. 20 min
Greek Easter Bread (Tsoureki)
2 godz. 20 min
Cheese pies
1 godz. 25 min
Plum slice
1 godz. 30 min
Courgette and cod lasagne
1 godz.
Gluten free plain flour
Brak ocen
Dessert dukkah
1 godz.
Chocolate and pear cake
1 godz. 30 min
Rizogalo (Greek rice pudding)
1 godz. 10 min