Urządzenia i Akcesoria
Greek Easter biscuits (Koulourakia)
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 15 min
55 pieces
Składniki
-
butter softened125 g
-
sugar230 g
-
eggs3
-
self-raising flour plus extra to dust600 g
-
orange zest (no white pith), plus 50 g of juice1
-
egg yolk beaten, to brush1
-
sesame seeds to sprinkle2 - 3 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
96.5 mg
Białko
1.7 g
Kalorie
341.1 kJ /
81.2 kcal
Tłuszcz
2.7 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
12.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Semolina custard
20 min
"Spaghetti" with spinach and mint pesto (Thermomix® Spiralizer, TM5)
Brak ocen
Banoffie pie
26 godz. 30 min
Soula's Spanakopita
1 godz. 35 min
Marble cake
2 godz.
Black forest cake
5 godz.
Tsoureki (Greek Easter bread)
2 godz. 20 min
Rizogalo (Greek rice pudding)
1 godz. 10 min
Taramasalata
15 min
Galaktoboureko
1 godz. 35 min
Kourabiedes (Greek moon biscuits)
1 godz.
Classic lemon tart
3 godz. 10 min