Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Blinis
- 250 g di latte intero
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
- 150 g di farina tipo 0
- 1 uovo, tuorlo e albume separati
- 1 bustina di lievito istantaneo per torte salate
- 1 pizzico di sale
- burro q.b.
Terminare la preparazione
- 2 rametti di aneto fresco, le foglioline lavate
- 200 g di panna acida (crème fraîche) (vedere varianti)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 150 g di salmone affumicato a fette
- uova di lompo, a piacere (opcjonalnie)
- 1 pizzico di pepe bianco macinato (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 577 kJ / 138 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 9.1 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Mousse salmone e aneto
10min
Bignè al radicchio con glassa al taleggio
1h 20 min
Insalata con uovo pochè
45 min
Cheesecake in vasetto al caprino e curry con gamberi
10 Std.
Uova alla Benedict
45 min
Bignè con tre mousse
2h
Crema di patate con polpo
1h
Bicchieri con salmone, gamberetti e avocado
15min
Blinis alle erbe aromatiche e caprino
1h
Avocado toast con uovo
30 min
Salsa guacamole
10min
Guacamole Tex-Mex
5min