Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di burro + q.b.
- 100 g di gherigli di noci
- 150 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte b ianca)
- 250 g di zucchine a pezzi (2 cm)
- 3 uova
- 1 cucchiaino di cannella in polvere
- 180 g di farina per dolci
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
- 100 g di datteri denocciolati a pezzi piccoli
- 100 g di uvetta sultanina, precedentemente ammollata in acqua (o Brandy) e strizzata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1720 kJ / 412 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta greca al cioccolato e mandorle
50 Min
Frittata di verdure
1 Std. 10 Min
Strudel di albicocche con pasta al moscato
1 Std. 30 Min
Torta salata con verdure di stagione
1 Std. 25 Min
Mousse di miglio (senza glutine)
1 Std. 10 Min
Torta di grano saraceno e lampone
1h 35min
Amandovolo
1h 15min
Plumcake pesche e farro con latte di soia
1 Std. 10 Min
Strudel di ricotta e pane
2 Std. 30 Min
Torta arance rosse e miele
1 Std. 30 Min
Focaccia di ceci con alici (senza glutine)
45min
Crostata di pere
1 Std. 40 Min