Gnocchi di due colori (senza glutine e senza uova)

Gnocchi di due colori (senza glutine e senza uova)

4.3 12 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 porzioni

Składniki

Gnocchi gialli
  • 200 g di farina senza glutine + q.b.
  • 1 cucchiaino di curcuma in polvere
  • 250 g di ricotta fresca ben scolata dal siero
  • 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
  • 1 pizzico di sale
Gnocchi rossi
  • 250 g di grano saraceno
  • 1 barbabietola cotta (120 g circa), sbucciata e a pezzi
  • 250 g di ricotta fresca ben scolata dal siero
  • 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
  • 1 pizzico di sale
Condimento
  • 1 scalogno a metà
  • 20 g olio extravergine di oliva
  • 100 g di pancetta affumicata a cubetti, consentita da prontuario
  • 50 g di vino bianco secco
  • 250 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 36.2 g
Kalorie 4163 kJ / 995 kcal
Tłuszcz 57.2 g
Błonnik 7.9 g
Węglowodany 89.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...