Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de aceite de oliva
- 80 g de ajetes en trozos
- 200 g de setas de cardo frescas
- 1 ½ cucharaditas de sal
- 3 pellizcos de pimienta molida
- 30 g de pasas sin semillas
- 30 g de piñones
- 2 piernas de cordero deshuesadas abiertas (aprox. 1 kg c/u)
- 1 cucharadita de tomillo seco
- 100 g de jamón cocido en lonchas
- 100 g de queso manchego en lonchas
- 1500 g de agua
- 2 cucharadas de miel para pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1609 kJ / 385 kcal
- Białko
- 26.22 g
- Węglowodany
- 2.65 g
- Tłuszcz
- 29.92 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Lubina en salsa de salmorreta
25 min
Rollitos de lechazo con reducción de Ribera del Duero (Castilla y León)
1h 20 min
Crema de ostras
20 min
Sepia a la mallorquina (Baleares)
1 Std. 10 Min
Chuletitas a la brasa (Francis Paniego)
3h
Conejo al estilo mediterráneo
45 min
Picantones con salsa de uvas
40 Min
Carrilleras de ibérico en adobo de cerveza negra
4 Std. 20 Min
Picantones a la cerveza
2 godz.
Bacalao con ajetes y pilpil
25 min
Paletillas de cordero asadas
2 godz. 40 min
Bacalao Club Ranero
1h