Sopa de mejillones al azafrán

Sopa de mejillones al azafrán

3.5 13 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
4 raciones

Składniki

  • de vino blanco seco
    150 g
  • de mejillones frescos limpios
    2000 g
  • chalotas (30 g)
    2
  • de puerro en rodajas
    150 g
  • de mantequilla
    25 g
  • de hebras de azafrán
    2 pellizcos
  • de nata (35% de grasa)
    250 g
  • de licor de anís
    50 g
  • de sal
    1 - 2 pellizcos
  • de pimienta negra molida
    1 - 2 pellizcos
  • de perejil fresco picado
    5 ramitas

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 412 kcal / 1721 kJ
Białko 23.6 g
Tłuszcz 30.9 g
Węglowodany 9.7 g
Błonnik 1.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...