Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de vino blanco seco
- 2000 g de mejillones frescos limpios
- 2 chalotas (30 g)
- 150 g de puerro en rodajas
- 25 g de mantequilla
- 2 pellizcos de hebras de azafrán
- 250 g de nata (35% de grasa)
- 50 g de licor de anís
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 5 ramitas de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1721 kJ / 412 kcal
- Białko
- 23.6 g
- Węglowodany
- 9.7 g
- Tłuszcz
- 30.9 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Crema de ahumados con sombrero de hojaldre
50 min
Crema de cangrejo
35 min
Sopa de pescado
55 min
Sopa marinera asturiana
30 min
Crema de ostras
20min
Crema parmentier al ajo con mejillones a la naranja
30 min
Crema de espárragos y gambas
30 min
Crema de hortalizas con queso gruyère, setas y castañas
45 min
Crema de mejillones
1h
Menú: Bullabesa
1h 5 min
Crema de andaricas
50 min
Crema con rape y gambas
30 min