![Sopa de mejillones al azafrán Sopa de mejillones al azafrán](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/370DA378-A934-4BDB-B72A-03133C07BB83/Derivates/A00FECD3-9A8C-4448-B427-960CF471B940.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de vino blanco seco
- 2000 g de mejillones frescos limpios
- 2 chalotas (30 g)
- 150 g de puerro en rodajas
- 25 g de mantequilla
- 2 pellizcos de hebras de azafrán
- 250 g de nata (35% de grasa)
- 50 g de licor de anís
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 5 ramitas de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1721 kJ / 412 kcal
- Białko
- 23.6 g
- Węglowodany
- 9.7 g
- Tłuszcz
- 30.9 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Crema fría de albahaca y piñones
5min
Menú: Sopa de picadillo. Cordero con salsa de turrón, dátiles y orejones
1h 15min
Crema de mejillones
1 godz.
Crema de cangrejo
35 min
Crema de ostras
20 min
Bombones de gambón y su bisque
1h 50 min
Crema parmentier al ajo con mejillones a la naranja
30 min
Sopa de pescado
55 min
Gazpacho de hierbabuena
10 min
Sopa de pescado y arroz
45 min
Crema fría de aguacate
5min
Crema bretona (de judías blancas)
30 min