Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di capperi sotto sale, dissalati
- 1 peperoncino piccante fresco (opcjonalnie)
- 1 - 2 spicchi di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 20 olive nere a rondelle
-
800
g di polpa di pomodoro a pezzi
lub 800 g di passata di pomodoro - 1 - 1 ½ cucchiaino di sale, a piacere
- 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 322 kJ / 77 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Pasta mista napoletana con sugo di fagioli
45 min
Paccheri con sugo e ricotta di pecora
20 min
Sugo al tonno
45 min
Penne alla puttanesca
35min
Tagliatelle al basilico al sugo di olive e pomodori
1 Std. 25 Min
Bucatini all'amatriciana
45 min
Tagliolini alla molisana
1 godz. 30 min
Sugo all'amatriciana
50 min
Orecchiette in rosso con pancetta (senza glutine)
3 Std. 55 Min
Sugo all'arrabbiata
20 min
Spaghetti all'amatriciana
35min
Spaghetti alla vesuviana
25 Min