Sugo alla puttanesca

Sugo alla puttanesca

4.8 174 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
6 porzioni

Składniki

  • 30 g di capperi sotto sale dissalati
  • 1 peperoncino piccante fresco (opcjonalnie)
  • 1 - 2 spicchi di aglio
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 20 olive nere a rondelle
  • 800 g di polpa di pomodoro a pezzi
    800 g di passata di pomodoro, a pezzi
  • 1 - 1 ½ cucchiaino di sale a piacere
  • 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 82.8 kcal / 346.5 kJ
Białko 1.5 g
Tłuszcz 6.4 g
Węglowodany 6.4 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 687.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...