Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 3 spicchi di aglio
- 250 g di funghi champignon, puliti e a fette
- 1000 g di pollo a pezzi (cosce, ali, petto)
- 50 g di acqua
- 50 g di vino bianco
-
1
dado per brodo di pollo (per 0,5 l di brodo)
lub 1 cucchiaino di dado per brodo di pollo fatto in casa - 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe macinato fresco
- 8 fette di pane casereccio tostato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2531 kJ / 605 kcal
- Białko
- 43.9 g
- Węglowodany
- 40.7 g
- Tłuszcz
- 30.7 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo alla romana
1h 10 min
Pollo alla cacciatora
50 min
Petto di pollo con funghi e verdure
1h
Cosce di pollo e funghi a Cottura Lenta
1u. 50min
Pollo al limone
50 min
Vitello ai funghi porcini con salsa aromatica
55 min
Pollo con salsa ai peperoni
55 min
Pollo ai peperoni
1h 5 min
Scaloppine ai funghi
40 min
Vitello alla pizzaiola
35 min
Pollo in salsa ai funghi
50 min
Pollo con funghi al vino rosso
55 min