Pollo in umido ai funghi

Pollo in umido ai funghi

4.1 251 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 40 g olio extravergine di oliva
  • 3 spicchi di aglio
  • 250 g di funghi champignon puliti e a fette
  • 1000 g di pollo a pezzi (cosce, ali, petto)
  • 50 g di acqua
  • 50 g di vino bianco
  • 1 dado per brodo di pollo (per 0,5 l di brodo)
    1 cucchiaino di dado per brodo di pollo, fatto in casa
  • 1 cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe macinato fresco
  • 8 fette di pane casereccio tostato

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 43.9 g
Kalorie 2531 kJ / 605 kcal
Tłuszcz 30.7 g
Błonnik 3.3 g
Węglowodany 40.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...