Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 3 spicchi di aglio
- 250 g di funghi champignon, puliti e a fette
- 1000 g di pollo a pezzi (cosce, ali, petto)
- 50 g di acqua
- 50 g di vino bianco
-
1
dado per brodo di pollo (per 0,5 l di brodo)
lub 1 cucchiaino di dado per brodo di pollo fatto in casa - 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe macinato fresco
- 8 fette di pane casereccio tostato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2531 kJ / 605 kcal
- Białko
- 43.9 g
- Węglowodany
- 40.7 g
- Tłuszcz
- 30.7 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Manzo con olive e peperoni
35 min
Pollo in salsa ai funghi
50min
Pollo ai peperoni
1h 5min
Pollo al limone
50min
Pollo con funghi al vino rosso
55 min
Pollo con salsa ai peperoni
55 min
Pollo in umido con zafferano e arancia
1h 25min
Pollo alla romana
1h 10min
Bocconcini di maiale alle cipolle
50min
Pollo alla cacciatora
50min
Vitello alla pizzaiola
35 min
Bocconcini di tacchino e champignon
45min