Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di tonno fresco in tranci, a cubetti (2-3 cm)
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 50 g di vino bianco
- 50 g di cipolla in quarti
- 1 spicchio di aglio a metà, senz'anima
- 600 g di passata di pomodoro
- 200 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di zucchero
- 100 g di olive taggiasche denocciolate
- 4 foglie di basilico fresco, intere e lavate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 979 kJ / 234 kcal
- Białko
- 12.3 g
- Węglowodany
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 18.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sugo al tonno
45 min
Trofie al sugo di pesce
1u.
Pasta all'amatriciana (6 porzioni)
30min
Frascarelli con sugo di salsiccia
1h 30 min
Sugo alla puttanesca
45 min
Sugo di cozze e vongole
1u. 20min
Sugo all'amatriciana
50min
Sugo al basilico
1h 10min
Sugo classico
55min
Sugo all'arrabbiata
20min
Spaghetti all'amatriciana
35min
Ragù di salsiccia
1h 15min