Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à crêpe
- 300 g de lait
- 3 œufs
- 200 g de farine de blé
- 1 c. à café de sel
- 40 g de beurre fondu
- 100 g d'eau
La sauce béchamel
- 40 g de beurre, coupé en morceaux
- 50 g de farine de blé
- 500 g de lait
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de noix de muscade en poudre (opcjonalnie)
La garniture
- 100 g de gruyère, coupé en morceaux
- 50 g d'échalotes
- 20 g de beurre
- 400 g de champignons de Paris frais, brossés et coupés en lamelles
- 4 tranches de jambon
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1513 kJ / 361 kcal
- Białko
- 17.3 g
- Węglowodany
- 28.3 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche auvergnate
1 Std. 20 Min
Croque flammekueche
55min
Croque-campagne au comté
40 min
Soupe de tomate aux vermicelles
30 min
Salade strasbourgeoise
1h
Flammekueche
1h 25min
Lasagnes roulées
1h 40min
Velouté au riesling
25min
Welsh rarebit
30 min
Ch'tiflette (tartiflette au maroilles)
1h 25min
Flamiche aux chicons et maroilles
2h
Tarte au libouli
2h 45min