
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sweet soy sauce
- 2 tsp sesame oil
- 1 garlic clove
- 4 eschalots (approx. 70 g), cut into halves
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 130 g water
- 1 tsp cornflour
- 40 g soy sauce
- 40 g brown sugar
- ¼ - ½ tsp dried chilli flakes to taste
Pickled vegetables
- 400 g water
- 200 g malt vinegar
- 2 tsp salt
- 140 g carrot cut into matchsticks
- 140 g Lebanese cucumber peeled, deseeded and cut into matchsticks
- 2 garlic cloves
- 4 cm piece fresh ginger peeled
- 2 tbsp sesame oil
- 2 tbsp peanut oil
- 140 g red onion cut into thin strips
- 4 sprigs fresh coriander stalks and leaves cut into thin slices (see Tips)
- 1 tbsp black sesame seeds
Prawn balls
- 3 cm piece fresh ginger peeled
- 2 garlic cloves
- 4 sprigs fresh coriander roots, stalks and leaves
- 2 spring onions/shallots trimmed and cut into halves
- 400 g prawn flesh
- 3 tbsp cornflour
- 1 egg
- 1 tbsp soy sauce
- 1 tbsp rice wine vinegar
- ¼ tsp salt
- ⅛ tsp ground white pepper
- ½ tsp lime juice
- 500 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 28.3 kcal / 1196.5 kJ
- Białko
- 17.5 g
- Tłuszcz
- 16.6 g
- Węglowodany
- 15.7 g
- Błonnik
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Sód
- 1925 mg