Petits cakes aux fruits secs et citron

Petits cakes aux fruits secs et citron

4.2 18 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
12 pièces

Składniki

  • 120 g de beurre doux et mou, et un peu pour les moules
  • 120 g de sucre en poudre
  • 2 œufs
  • 120 g de farine de blé
  • 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
  • le zeste d'un citron jaune non traité
  • 100 g de fruits secs variés (par ex. ananas, papaye ...)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pièce

Białko 1.7 g
Kalorie 683.1 kJ / 162.8 kcal
Tłuszcz 10.4 g
Węglowodany 15.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...