![Petits cakes aux fruits secs et citron Petits cakes aux fruits secs et citron](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E67951CC-AE04-445C-9286-DD7BD14BC868/Derivates/E28D1864-F7FF-4EF1-A045-41D2437D5E54.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de beurre doux et mou, et un peu pour les moules
- 120 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 120 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- le zeste d'un citron jaune, non traité
- 100 g de fruits secs variés (par ex. ananas, papaye ...)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 683.1 kJ / 162.8 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 15.7 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau aux fruits
55 Min
Gâteau au yaourt, pommes et raisins secs
40min
Quatre-quarts au citron très doux
1 Std.
Cake orange-pavot
1h 15min
Gâteau à l'orange
1 Std.
Cake mi-figue mi-raisin
55 Min
Cake aux fruits confits
4 Std.
Cake aux pépites de chocolat et aux abricots
1 Std. 10 Min
Cake au citron vert
1 Std.
Gâteau tout citron
55 Min
Cake weekend épicé à l'orange
55 Min
Gâteau magique au citron
3 Std. 15 Min