Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le glaçage au citron vert
- 150 g de sucre en poudre
- le zeste d'un citron vert
- 1 blanc d'œuf
L'appareil à madeleines
- 3 œufs
- 2 jaunes d'œufs
- 110 g de sucre en poudre
- 120 g de beurre fondu, et un peu pour les plaques
- 100 g de farine de blé, et un peu pour les plaques
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 668.8 kJ / 159.9 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 19.7 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Brioche parisienne
24 Std.
Brioche à la fleur d'oranger
5 godz.
Pannacotta à la mangue, coulis de framboises
2 Std. 30 Min
Brioches ourson
10 Std.
Quatre-quarts au citron très doux
1 Std.
Gâteau roulé à la confiture, glaçage au citron
50 Min
Pannacotta à la coco et à la grenade
4h 15min
Baguette viennoise au thé matcha
1sa 45 dk
Tuiles aux amandes
25 dk
Cake au citron vert
1 Std.
Smoothie orange coco miel
10min
Madeleines à l'orange
1 Std.