Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le fondant blanc (la veille)
- 300 g de sucre en poudre
- 100 g d'eau
La crème aux fraises Tagada (le jour même)
- 400 g de lait
- 170 g de fraises Tagada
- 40 g de fécule de maïs
- 3 œufs
La pâte à choux
- 150 g d'eau, et 5-10% du poids du fondant blanc
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 1 c. à café de sel
- 15 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
- eau
- 2 pointes de couteau de colorant alimentaire rouge en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 527.3 kJ / 125.3 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
Alternatywne przepisy
Macarons chocolat-caramel
2 Std. 30 Min
Mini-bavarois chocolat et framboise
4h 15min
Macarons lapins de Pâques
48u.
Choux vanille-framboise
2 Std. 30 Min
Patience aux fruits d'été
13h
Mille-feuille pomme-safran
3h 15 min
Verano
12 godz. 45 min
Mignardise : macarons rose-gingembre
13u. 30min
Tartelette chocolat-citron meringuée
3 Std. 45 Min
Le macaron caramel
1 Std. 50 Min
Eclair au chocolat
1小时 15 分钟
Macarons au chocolat
24h