Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de sucre en poudre
- 200 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 370 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
- ½ c. à café d'arôme de fraise
- 1 pointe de couteau de colorant alimentaire rouge en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 913 kJ / 218 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 24.5 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
Alternatywne przepisy
Goûters fondants au chocolat
1 Std.
Sablés léopard
1 Std. 15 Min
Palmiers maison
1 Std. 30 Min
Gâteau piñata surprise au chocolat
3 Std.
Biscuits aquarium
1h 45min
Sablés choco-coco
45min
Donuts avec glaçage
2h
Cœurs sablés rose
40min
Glaçage royal (Glace royale)
5 Min
Biscuits spirales chocolat-vanille
1 Std. 30 Min
Cookies aux 3 chocolats
50min
Langues de chat à la vanille
15 Min