Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème à la vanille
- 375 g de lait
- 30 g de fécule de maïs
- 60 g de sucre en poudre
- 2 jaunes d'œufs
- ½ c. à café de vanille en poudre
- 250 g de beurre doux, coupé en morceaux
Le montage
- 32 biscuits, type biscuits Thé
- cacao en poudre, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1890.5 kJ / 455.8 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 33.8 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Gâteau de ménage
2h 45min
Tartelettes au lait de coco
1h
Ramequin cake vanille, ananas et caramel
55min
Le russe
3h
Soufflés façon tiramisu
25min
Gâteau magique à la noix de coco
1h
Gâteau au café et aux noix
1h 10min
Chaja (Gâteau meringué à la pêche)
4 Std.
Gâteau gourmand au chocolat noir
1h 10min
Entremets aux 2 chocolats
2 godz. 15 min
Gratin de poire au chocolat et aux amandes
1h
Gâteau au chocolat et au mascarpone
35min