Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di carota, pelata e a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di cipolla in quarti
- 50 g di gambi di sedano a pezzi (2-3 cm)
- 1 spicchio di aglio senz'anima
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di salsicce di maiale, spellata ed a pezzi (2-3 cm)
- 80 g di vino rosso
- 1 cucchiaino di semi di finocchio (opcjonalnie)
- 600 g di passata di pomodoro
- 100 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino raso di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1766 kJ / 422 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 37.2 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Salsiccia in umido con lenticchie
55 Min
Polpette alla calabrese
50 menit
Polpette al sugo
50 menit
Sugo all'arrabbiata
20 min
Sugo all'amatriciana
50 menit
Sugo al basilico
1h 10 min
Pappardelle al ragù di cinghiale
2j
Costine in umido
1j 20 menit
Spezzatino di maiale e salsiccia
1j
Ragù bianco
1j 20 menit
Ragù di carne mista
1j 30 menit
Tagliatelle al ragù
1h 10 min