Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di carota, pelata e a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di cipolla in quarti
- 50 g di gambi di sedano a pezzi (2-3 cm)
- 1 spicchio di aglio senz'anima
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di salsicce di maiale, spellata ed a pezzi (2-3 cm)
- 80 g di vino rosso
- 1 cucchiaino di semi di finocchio (opcjonalnie)
- 600 g di passata di pomodoro
- 100 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino raso di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1766 kJ / 422 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 37.2 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Sugo al tonno
45 Min
Ragù di salsiccia Sottovuoto
2h 25min
Polpette al sugo
50min
Sugo all'arrabbiata
20min
Sugo al basilico
1h 10min
Sugo all'amatriciana
50min
Ragù di tonno fresco
1h
Ragù di carne mista
1h 30min
Ragù bianco
1h 20min
Salsiccia in umido con lenticchie
55 min
Ragù di funghi
1h 10min
Tagliatelle al ragù
1h 10min