Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di pomodori a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di cipolle a pezzi (2-3 cm)
- 300 g di carne di manzo fesa di spalla, a pezzi (2-3 cm)
- 300 g di salsiccia di maiale spellata e a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di vino rosso
- 2 cucchiaini di concentrato di pomodoro (opcjonalnie)
- 1 - 2 cucchiaini di sale
- 1 - 2 pizzichi di pepe
- 5 - 6 foglie di basilico fresco, lavate ed asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 774 kJ / 185 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Ragù di salsiccia
1h 15 min
Sugo al basilico
1h 10 min
Cinghiale in umido
1h 45 min
Sugo classico
55 Min
Sugo all'amatriciana
50 min
Ragù di funghi
1h 10 min
Spezzatino di vitello con patate e fagiolini
1h 10 min
Spezzatino di manzo con patate
1h 10 min
Ragù di carne alla bolognese
1h 30 min
Spezzatino di manzo con piselli e patate
1h 30 min
Spezzatino di maiale e salsiccia
1h
Spezzatino di manzo e fagioli
1h 30 min