Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di pomodori maturi a metà
-
30
g di olio extravergine di oliva
lub 1 cucchiaino di strutto - 1 peperoncino rosso
- 150 g di guanciale di maiale a listarelle sottili
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 724 kJ / 173 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sugo al tonno
45 min
Pasta all'amatriciana (6 porzioni)
30 min
Bucatini all'amatriciana
45 min
Frascarelli con sugo di salsiccia
1 godz. 30 min
Ragù di tonno fresco
1h
Orecchiette di quinoa con sugo allo speck e funghi
4sa 10 dk
Sugo alla puttanesca
45 min
Sugo al basilico
1h 10min
Sugo classico
55 Min
Sugo all'arrabbiata
20 min
Spaghetti all'amatriciana
35min
Ragù di salsiccia
1h 15min