Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di foglie di spinaci freschi, lavate
- 500 g di acqua
- 250 g di patate, pelate e a spicchi
- 200 g di cipolle rosse di Tropea, tagliate in 8 parti
Vinaigrette agrodolce
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 70 g di aceto di mele
- 1 cucchiaio di zucchero
- 2 cucchiai rasi di sale + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1098 kJ / 262 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 16.8 g
- Tłuszcz
- 20.6 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cipollata
1 Std.
Conserva di melanzane
1 Std. 30 Min
Melanzane sott'olio alla siciliana
3h 30min
Peperoni in agrodolce sottaceto
721hod. 40min
Zucchine sott'olio
723h 15min
Verdure miste in agrodolce
25u. 40min
Insalata di riso alle erbe, fave e calamari
Brak ocen
Lattughe ripiene
1 Std. 10 Min
Melanzane e zucchine marinate
1h 35min
Zucchine piccanti
55min
Composta di melanzane e peperoni
1h 45min
Peperoni alla pugliese
721h 10min