Pasta alla Norma

Pasta alla Norma

3.7 14 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

  • garlic cloves large
    2
  • olive oil
    30 g
  • aubergines cut in pieces (2 cm)
    550 - 600 g
  • plum tomatoes peeled, quartered and deseeded
    800 g
    500 g tomatoes, tinned, chopped
  • sugar
    1 pinch
  • fresh basil leaves only
    4 sprigs
  • fine sea salt
    1 ½ tsp
  • ground black pepper
    1 pinch
  • water
    1200 g
  • dried pasta (e.g. farfalle, penne)
    300 g
  • ricotta cheese hard, crumbled
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 280 kcal / 1172 kJ
Białko 9.3 g
Tłuszcz 7.5 g
Węglowodany 43.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...