Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves, large
- 30 g olive oil
- 550 - 600 g aubergines, cut in pieces (2 cm)
-
800
g plum tomatoes, peeled, quartered and deseeded
lub 500 g tomatoes, tinned, chopped - 1 pinch sugar
- 4 sprigs fresh basil, leaves only
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1200 g water
- 300 g dried pasta (e.g. farfalle, penne)
- 100 g ricotta cheese, hard, crumbled
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1172 kJ / 280 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 43.9 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tofu stew
30 min
Polenta with Ratatouille
1 godz. 20 min
Mushroom Ragout with Steamed Leeks and Hasselback Potatoes
1 godz. 15 min
Spinach, Tomato And Cheese Lasagne
2h 45min
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
30 min
Polenta with Ratatouille
1 godz. 20 min
Vegetable Stroganoff
30 min
Courgette Omelette
40min
Ricotta, Mint and Courgette Lasagne
2 godz.
Creamy Broccoli Sauce
35min
Aubergine and Tomato Pasta
45 min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 godz.