Urządzenia i Akcesoria
Pasta alla Norma
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 portions
Składniki
-
garlic cloves large2
-
olive oil30 g
-
aubergines cut in pieces (2 cm)550 - 600 g
-
500 g tomatoes, tinned, choppedplum tomatoes peeled, quartered and deseeded800 g
-
sugar1 pinch
-
fresh basil leaves only4 sprigs
-
fine sea salt1 ½ tsp
-
ground black pepper1 pinch
-
water1200 g
-
dried pasta (e.g. farfalle, penne)300 g
-
ricotta cheese hard, crumbled100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
9.3 g
Kalorie
1172 kJ /
280 kcal
Tłuszcz
7.5 g
Węglowodany
43.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Vegetable and Almond Soup
45 min
Braised Cod with Thyme and Lemon
40 min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 min
Aubergine and Tomato Pasta
45 min
Polenta with Ratatouille
1 godz. 20 min
Sicilian Caponata - Caponata siciliana
30 min
Veggie 'Burritos'
20 min
Stuffed vegetables
1 godz. 5 min
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
30 min
Mushroom Stroganoff with Parsnip and Leek Purée
1 godz. 15 min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 godz.
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1 godz. 10 min