Pasta alla Norma
TM6 TM5 TM31

Pasta alla Norma

3.7 (14 ocen)

Składniki

  • 2 garlic cloves, large
  • 30 g olive oil
  • 550 - 600 g aubergines, cut in pieces (2 cm)
  • 800 g plum tomatoes, peeled, quartered and deseeded
    lub 500 g tomatoes, tinned, chopped
  • 1 pinch sugar
  • 4 sprigs fresh basil, leaves only
  • 1 ½ tsp fine sea salt
  • 1 pinch ground black pepper
  • 1200 g water
  • 300 g dried pasta (e.g. farfalle, penne)
  • 100 g ricotta cheese, hard, crumbled

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1172 kJ / 280 kcal
Białko
9.3 g
Węglowodany
43.9 g
Tłuszcz
7.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy