Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves, large
- 30 g olive oil
- 550 - 600 g aubergines, cut in pieces (2 cm)
-
800
g plum tomatoes, peeled, quartered and deseeded
lub 500 g tomatoes, tinned, chopped - 1 pinch sugar
- 4 sprigs fresh basil, leaves only
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1200 g water
- 300 g dried pasta (e.g. farfalle, penne)
- 100 g ricotta cheese, hard, crumbled
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1172 kJ / 280 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 43.9 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 min
Mediterranean Pearl Barley Risotto
1h
Tomato and Vegetable Quiche
1 Std. 45 Min
Polenta with Ratatouille
1h 20min
Spinach, Tomato And Cheese Lasagne
2 godz. 45 min
Spinach and tomato quiche
1 Std. 45 Min
Mushroom Stroganoff
30min
Aubergine and Tomato Pasta
45 min
Mushroom Ragout with Steamed Leeks and Hasselback Potatoes
1h 15 min
Potato Pizza with Vegetables - Pizza di patate con verdure
2h
Portuguese Leeks
45 min