Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Amatriciana Sauce
- 50 g pecorino cheese, cut in pieces (2 cm)
- 400 g plum tomatoes, ripe, halved
- 30 g extra virgin olive oil
- 1 fresh red chilli, halved, deseeded if desired
- 150 g guanciale, cut in strips (2 cm x 1 cm) (see tip)
- 1 Tbsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Pasta
-
320
g pasta, dry, type bucatini (cooking time 10-11 minutes)
lub 320 g pasta, dried, type penne rigate (cooking time 10-11 minutes) - 1200 g water
- 5 g extra virgin olive oil
- 1 tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2322 kJ / 555 kcal
- Białko
- 20.5 g
- Węglowodany
- 61.5 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 2589.5 mg
Alternatywne przepisy
Italian Sausage and Orzo Soup
35min
Pasta with Vegetable Ragout
45 min
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30 min
Sausage and Fennel Orzotto
50min
Spaghetti Aglio, Olio e Peperoncino
25min
Chipotle Chicken Burrito with Salsa
40 min
Three Cheese Conchiglioni with Tomato Sauce - Conchiglioni ai tre formaggi e salsa al pomodoro
1h 30min
Spaghetti Carbonara
25min
Bolognese Sauce
1 Std. 15 Min
Neapolitan Sauce
1h
Baked Macaroni Cheese with Chorizo and Peppers
1 Std. 15 Min
Spicy Sausage Farfalle with Sun-dried Tomatoes and Olives - Farfalle con salsiccia piccante, pomodori secchi e olive
1h