Pasta Amatriciana

Pasta Amatriciana

4.3 23 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

Amatriciana Sauce
  • pecorino cheese cut in pieces (2 cm)
    50 g
  • plum tomatoes ripe, halved
    400 g
  • extra virgin olive oil
    30 g
  • fresh red chilli halved, deseeded if desired
    1
  • guanciale cut in strips (2 cm x 1 cm) (see tip)
    150 g
  • fine sea salt
    1 Tbsp
  • ground black pepper
    1 pinch
Pasta
  • water
    1200 g
  • dried bucatini pasta (cooking time 10-11 minutes)
    320 g
    g dried penne pasta, (cooking time 10-11 minutes)
  • extra virgin olive oil
    5 g
  • fine sea salt
    1 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 555 kcal / 2322 kJ
Białko 20.5 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 61.5 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Sód 2589.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...