Urządzenia i Akcesoria
Pear and Gorgonzola Risotto
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 portions
Składniki
-
onions quartered60 g
-
extra virgin olive oil30 g
-
risotto rice350 g
-
dry white wine50 g
-
liquid vegetable stock boiling800 g
-
fine sea salt or to taste½ tsp
-
ground black pepper or to taste1 pinch
-
Gorgonzola cut in small pieces200 g
-
pears peeled and cut in pieces (1 cm)200 g
-
unsalted butter30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
7.7 g
Kalorie
1182 kJ /
283 kcal
Tłuszcz
19.36 g
Węglowodany
19.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sweet Potato, Pecan and Blue Cheese Risotto
30min
Fennel Risotto
35min
Fig, Roquefort and Prosciutto Tart
1h 30min
Asparagus Risotto
45min
Fontina and Walnut Risotto - Risotto con Fontina e noci
25min
Sicilian Caponata
30min
Courgette and Feta Risotto
30min
Springtime Risotto
55min
Pea and Mint Risotto
40min
Porcini and Pancetta Risotto - Risotto con porcini e pancetta
30min
Mushroom Risotto
30min
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30min