Pear and Gorgonzola Risotto

Pear and Gorgonzola Risotto

4.0 40 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 portions

Składniki

  • onions quartered
    60 g
  • extra virgin olive oil
    30 g
  • risotto rice
    350 g
  • dry white wine
    50 g
  • liquid vegetable stock boiling
    800 g
  • fine sea salt or to taste
    ½ tsp
  • ground black pepper or to taste
    1 pinch
  • Gorgonzola cut in small pieces
    200 g
  • pears peeled and cut in pieces (1 cm)
    200 g
  • unsalted butter
    30 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 7.7 g
Kalorie 1182 kJ / 283 kcal
Tłuszcz 19.36 g
Węglowodany 19.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...