Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g onions, quartered
- 30 g extra virgin olive oil
- 350 g risotto rice
- 50 g dry white wine
- 800 g vegetable stock, boiling
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- 200 g Gorgonzola, cut in small pieces
- 200 g pears, peeled and cut in pieces (1 cm)
- 30 g unsalted butter
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1182 kJ / 283 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 19.1 g
- Tłuszcz
- 19.36 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Asparagus Risotto
45min
Artichoke Tart - Torta di carciofi
1h 20min
Gazpacho
1 godz. 15 min
Pea and Mint Risotto
40min
Fontina and Walnut Risotto - Risotto con Fontina e noci
25min
Cannelloni with Artichoke Filling and Tomato Sauce
1 godz. 35 min
Sicilian Caponata
30min
Pea and Lardo Soup
1h 5min
Corn Pudding - Pastelera de Choclo
1 godz.
Porcini Mushroom Risotto
35min
Sweet Potato, Pecan and Blue Cheese Risotto
30min
Courgette and Feta Risotto
30min