Urządzenia i Akcesoria
Pear and Gorgonzola Risotto
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 portions
Składniki
-
onions quartered60 g
-
extra virgin olive oil30 g
-
risotto rice350 g
-
dry white wine50 g
-
liquid vegetable stock boiling800 g
-
fine sea salt or to taste½ tsp
-
ground black pepper or to taste1 pinch
-
Gorgonzola cut in small pieces200 g
-
pears peeled and cut in pieces (1 cm)200 g
-
unsalted butter30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
7.7 g
Kalorie
1182 kJ /
283 kcal
Tłuszcz
19.36 g
Węglowodany
19.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pear and Blue Cheese Salad with Hazelnuts
15 min.
Asparagus Risotto
45 min.
Sweet Potato, Pecan and Blue Cheese Risotto
30 min.
Courgette and Feta Risotto
30 min.
Fennel Risotto
35 min.
Beetroot, Thyme and Goat's Cheese Risotto
45 min.
Pea and Mint Risotto
40 min.
Spinach and Parmesan Soup
45 min.
Lobster and Tarragon Risotto - Risotto con aragosta e dragoncello
35 min.
Mushroom Risotto
30 min.
Mushroom and Spinach Risotto
55 min.
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30 min.