Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g spring onions, cut in lengths (3 cm)
- 20 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 30 g toasted sesame oil
- 150 g carrots, cut in pieces
- 130 g water, plus boiling water for soaking
- 30 g soy sauce
- 600 g chicken breasts, cut in pieces (3 cm)
- 200 g fresh shiitake mushrooms, quartered
- 100 g fresh beansprouts
- 1 tsp red curry paste
- 150 g rice vermicelli, dried
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2260 kJ / 540 kcal
- Białko
- 53.8 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Breast of Chicken in Pizzaiola Sauce
30 min
Coronation Chicken
30 min
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1h 15min
Jerk Chicken with Sweet Potato Mash and Vegetables
3 godz. 5 min
Beef Teriyaki with Rice
1 Std. 50 Min
Cranberry and Camembert Stuffed Chicken
45 min
Caribbean Stew and Steamed Rice
9h 15min
Chicken and Pepper Souvlaki with Rice
1h 5min
Asian Chicken Noodle Soup
1h 35 min.
Pork with Black Bean Sauce
30 min
Easy Satay Chicken
30 min
Cashew Chicken
45 min