Peking Chicken

Peking Chicken

3.7 13 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • spring onions cut in lengths (3 cm)
    40 g
  • fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
    20 g
  • toasted sesame oil
    30 g
  • carrots cut in pieces
    150 g
  • water plus boiling water for soaking
    130 g
  • soy sauce
    30 g
  • chicken breasts cut in pieces (3 cm)
    600 g
  • fresh shiitake mushrooms quartered
    200 g
  • fresh beansprouts
    100 g
  • red curry paste
    1 tsp
  • rice vermicelli dried
    150 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 540 kcal / 2260 kJ
Białko 53.8 g
Tłuszcz 12.2 g
Węglowodany 54 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...