Urządzenia i Akcesoria
Quick Lamb Dhansak
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions
Składniki
-
fresh mint leaves5 g
-
fresh coriander leaves5 g
-
lamb meat lean, diced (2-3 cm)500 g
-
garam masala2 Tbsp
-
onions quartered150 g
-
garlic cloves2
-
vegetable oil plus 2 Tbsp for frying30 g
-
butternut squash peeled, diced (2-3 cm)200 g
-
red split lentils rinsed150 g
-
rogan josh curry paste (or other Indian curry paste)20 g
-
tamarind paste15 g
-
caster sugar25 g
-
water hot500 g
-
1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbledvegetable stock paste, homemade1 heaped tsp
-
fine sea salt or to taste½ tsp
-
ground black pepper or to taste¼ tsp
-
lemon juice30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
357.6 mg
Białko
32.6 g
Kalorie
2930.7 kJ /
700.5 kcal
Tłuszcz
43.4 g
Błonnik
7.9 g
Tłuszcz nasycony
12.9 g
Węglowodany
47.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Quick Lamb Dhansak
45 min
Chicken and Mushroom Balti
50 min
Lamb Korma
4 godz.
Beef Madras
1 godz. 30 min
Beef Korma
2 godz. 25 min
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1 godz. 15 min
Lamb Rogan Josh
1 godz. 45 min
Chicken Jalfrezi
1 godz.
Chicken Saag
50 min
Prawn Bhuna
30 min
Cape Malay Chicken Curry
1 godz.
Keralan Fish Curry
30 min