Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g fresh mint leaves
- 5 g fresh coriander leaves
- 500 g lamb meat, lean, diced (2-3 cm)
- 2 Tbsp garam masala
- 150 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
- 30 g vegetable oil, plus 2 Tbsp for frying
- 200 g butternut squash, peeled, diced (2-3 cm)
- 150 g red split lentils, rinsed
- 20 g rogan josh curry paste (or other Indian curry paste)
- 15 g tamarind paste
- 25 g caster sugar
- 500 g water, hot
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - ½ tsp fine sea salt, or to taste
- ¼ tsp ground black pepper, or to taste
- 30 g lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2930.7 kJ / 700.5 kcal
- Białko
- 32.6 g
- Węglowodany
- 47.3 g
- Tłuszcz
- 43.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.9 g
- Błonnik
- 7.9 g
- Sód
- 357.6 mg
Alternatywne przepisy
Chicken Curry with Spinach
1h 5 min
Chicken Garam Masala
50min
Chicken and Mushroom Balti
50min
Cape Malay Chicken Curry
1 godz.
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1 godz. 15 min
Lamb Rogan Josh
1h 45min
Quick Lamb Dhansak
45 min
Quick Thai Chicken Curry
40min
Chicken Jalfrezi
1 godz.
Chicken Saag
50min
Lamb Keema with Peas
1 godz.
Prawn Bhuna
30 min