
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g extra virgin olive oil
- 100 g onions quartered
-
2
roasted red peppers, preserved
lub 2 red peppers - 2 garlic cloves
- 100 g tinned chopped tomatoes
- 150 g dry white wine
- 200 g fish stock
- 8 - 10 saffron threads
- ½ tsp smoked paprika hot or sweet
- 1 pinch fine sea salt
- 500 g potatoes peeled, cut in pieces (2-3 cm)
- 500 g fresh mussels scrubbed and debearded
- 800 g gilthead bream, gutted, cleaned sliced (5 cm)
- 1 Tbsp fresh parsley leaves only, roughly chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 454 kcal / 1899 kJ
- Białko
- 49.59 g
- Tłuszcz
- 18.04 g
- Węglowodany
- 23.42 g
- Błonnik
- 2.88 g