Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g extra virgin olive oil
- 100 g onions, quartered
- 2 roasted red peppers, preserved
- 2 garlic cloves
- 100 g tinned chopped tomatoes
- 150 g dry white wine
- 200 g fish stock
- 8 - 10 saffron threads
- ½ tsp smoked paprika, hot or sweet
- 1 pinch fine sea salt
- 500 g potatoes, peeled, cut in pieces (2-3 cm)
- 500 g fresh mussels, scrubbed and debearded
- 800 g gilthead bream, fillets, sliced (5 cm)
- 1 Tbsp fresh parsley, leaves only, roughly chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1899 kJ / 454 kcal
- Białko
- 49.59 g
- Węglowodany
- 23.42 g
- Tłuszcz
- 18.04 g
- Błonnik
- 2.88 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Keralan Fish Curry
30min
Seafood Risotto with Chorizo
1h 5min
Seafood Korma
40 min
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
30min
Slow-cooked Chorizo and Squid Stew with Butter Beans
5 Std. 30 Min
Brodet (Fish stew)
1h 15 min
Thai Mussels
25min
Caldeirada (Fish Stew)
45min
Prawn and Miso Noodle Soup
20 min
Mussels in Cream and White Wine Sauce
45min
Seafood Risotto
40 min
Seafood Stew with Coconut Milk
35min