
Wersje kompatybilne
Korean-style Glazed Cod with Rice and Steamed Broccoli
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 garlic cloves
- 40 g fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
-
2
Tbsp Korean chilli paste (gochujang)
lub 2 Tbsp sambal oelek or 1 Tbsp Thai chilli paste - 80 g honey
-
45
g rice vinegar
lub 30 g white vinegar - 50 g white miso paste
- 30 g light soy sauce
- 25 g sesame oil plus 1 Tbsp for drizzling
- olive oil for greasing
-
300
g fresh shiitake mushrooms sliced (1 cm)
lub 300 g chestnut mushrooms sliced (1 cm) - 4 cod fillets skin on (approx. 150 g each), fresh or defrosted from frozen
- 1000 g water
- 200 g rice e.g. white jasmine rice, basmati rice
- 400 g broccoli cut in small florets
- 2 Tbsp toasted sesame seeds for garnishing
- 30 g spring onions thinly sliced (1-2 mm), for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 657 kcal / 2750 kJ
- Białko
- 54 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Węglowodany
- 76 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Sód
- 1233 mg