
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g mleka
- 1 jajko
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 500 g mąki pszennej, plus ilość do oprószenia blatu
- ½ łyżeczki cukru
- 3 łyżki przyprawy za'atar (patrz wskazówka)
- 1 opakowanie suchych drożdży
- ½ - 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 707.9 kJ / 169.1 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 28.9 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bułki grahamki
1 godz. 5 min
Bułeczki śniadaniowe
1 godz. 45 min
Chlebki śródziemnomorskie
1 godz. 5 min
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2 godz. 40 min
Chleb tostowy (bez laktozy)
2 godz. 45 min
Słodkie weneckie bułki maślane
2 godz.
Bułeczki jogurtowe
1 godz.
Tradycyjne bagietki
2 godz. 30 min
Chlebek buraczany z za'atarem
1 godz. 55 min
Drożdżowy chlebek oliwny (Pompes à l'huile)
3 godz.
Fondue pomidorowo-serowe z kabanosami
30 min
Szybkie bułeczki na proszku do pieczenia
30 min