Kulebiak drożdżowy z kapustą i grzybami

Kulebiak drożdżowy z kapustą i grzybami

4.5 232 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 porcji

Składniki

  • 60 g grzybów, suszonych (np. borowików, podgrzybków)
  • 500 g wody
Ciasto
  • 120 g mleka 3,2% tłuszczu
  • 30 g świeżych drożdży pokruszonych
  • 300 g mąki pszennej
  • 1 żółtko
  • 80 g masła pokrojonego na kawałki
Farsz
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 350 - 400 g kapusty kiszonej, świeżej
  • 50 g masła pokrojonego na kawałki
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 białko roztrzepane, do posmarowania
  • kminek całe nasiona, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 226.4 kcal / 947.1 kJ
Białko 5.3 g
Tłuszcz 11.6 g
Węglowodany 26.5 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Sód 400.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...