
Urządzenia i Akcesoria
Kulebiak drożdżowy z kapustą i grzybami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 porcji
Składniki
-
grzybów, suszonych, mieszanych (np. borowików, podgrzybków)60 g
-
wody500 g
Ciasto
-
mleka 3,2% tłuszczu120 g
-
świeżych drożdży pokruszonych30 g
-
mąki pszennej300 g
-
żółtko1
-
masła pokrojonego na kawałki80 g
Farsz
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
kapusty kiszonej, świeżej350 - 400 g
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
białko roztrzepane, do posmarowania1
-
nasiona kminku do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
226.4 kcal /
947.1 kJ
Białko
5.3 g
Tłuszcz
11.6 g
Węglowodany
26.5 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Sód
400.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZY WIGILIJNYM STOLE
12 Przepisów
Polska
Polska