Kulebiak drożdżowy z kapustą i grzybami

Kulebiak drożdżowy z kapustą i grzybami

4.5 232 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 porcji

Składniki

  • grzybów, suszonych, mieszanych (np. borowików, podgrzybków)
    60 g
  • wody
    500 g
Ciasto
  • mleka 3,2% tłuszczu
    120 g
  • świeżych drożdży pokruszonych
    30 g
  • mąki pszennej
    300 g
  • żółtko
    1
  • masła pokrojonego na kawałki
    80 g
Farsz
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • kapusty kiszonej, świeżej
    350 - 400 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    50 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • białko roztrzepane, do posmarowania
    1
  • nasiona kminku do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 226.4 kcal / 947.1 kJ
Białko 5.3 g
Tłuszcz 11.6 g
Węglowodany 26.5 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Sód 400.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...