Urządzenia i Akcesoria
Kulebiak drożdżowy z kapustą i grzybami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 porcji
Składniki
-
60 g grzybów, suszonych (np. borowików, podgrzybków)
-
500 g wody
Ciasto
-
120 g mleka 3,2% tłuszczu
-
30 g świeżych drożdży pokruszonych
-
300 g mąki pszennej
-
1 żółtko
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
Farsz
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
350 - 400 g kapusty kiszonej, świeżej
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 białko roztrzepane, do posmarowania
-
kminek całe nasiona, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
400.8 mg
Białko
5.3 g
Kalorie
947.1 kJ /
226.4 kcal
Tłuszcz
11.6 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Węglowodany
26.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZY WIGILIJNYM STOLE
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Hekele
2 godz. 40 min
Mazurek śliwkowy
1 godz. 45 min
Bakłażany po kaszubsku
3 godz. 50 min
Pasztet z ryb słodkowodnych
16 godz. 15 min
Kulebiak z rybą i warzywami
2 godz.
Tarta z kiszoną kapustą i grzybami
2 godz. 35 min
Wielkanocny pasztet jajeczny
1 godz. 5 min
Pieczone pierożki z kapustą
2 godz. 30 min
Śledzie po wileńsku
13 godz. 45 min
Tarta z nadzieniem żurkowo-jajecznym
1 godz. 45 min
Mazurek czekoladowo-kajmakowy z orzechami
1 godz. 40 min
Tarta z serem pleśniowym
1 godz. 35 min