Tarta z szynką i fasolką szparagową

Tarta z szynką i fasolką szparagową

4.3 91 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 porcji

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na kawałki
    50 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    300 g
  • masła zimnego, pokrojonego na kawałki
    100 g
  • wody
    540 g
  • zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na kawałki
    230 g
  • szynki szwarcwaldzkiej w plastrach, pokrojonej na kawałki
    100 g
  • sera koziego twarogowego, miękkiego, pokrojonego na kawałki
    80 g
  • liści tymianku, świeżych
    3 - 4 łyżki
  • jajka
    3
  • śmietany, 18% tłuszczu
    180 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcja

Kalorie 374.4 kcal / 1566.4 kJ
Białko 13.4 g
Tłuszcz 21.2 g
Węglowodany 32.5 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 12.2 g
Sód 465.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...