
Urządzenia i Akcesoria
Tarta z szynką i fasolką szparagową
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 porcji
Składniki
-
50 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
300 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
100 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
540 g wody
-
230 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na kawałki
-
100 g szynki szwarcwaldzkiej w plastrach, pokrojonej na kawałki
-
80 g sera koziego twarogowego, miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
3 - 4 łyżki liści tymianku, świeżych
-
3 jajka
-
180 g śmietany, 18% tłuszczu
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcja
Kalorie
374.4 kcal /
1566.4 kJ
Białko
13.4 g
Tłuszcz
21.2 g
Węglowodany
32.5 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
12.2 g
Sód
465.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska