Tarta z szynką i fasolką szparagową
TM5 TM6

Tarta z szynką i fasolką szparagową

Składniki

  • 50 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
  • 300 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 100 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 540 g wody
  • 230 g fasolki szparagowej, świeżej, zielonej lub żółtej, pokrojonej na kawałki
  • 100 g szynki szwarcwaldzkiej, w plastrach, pokrojonej na kawałki
  • 3 - 4 łyżki listków tymianku, świeżych
  • 3 jajka
  • 180 g śmietany, 18% tłuszczu
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki czarnego pieprzu, mielonego
  • 80 g sera koziego, twarogowego, miękkiego, pokrojonego na kawałki

Wartości odżywcze
na 1 porcja
Kalorie
1482 kJ / 354 kcal
Białko
14 g
Węglowodany
31.8 g
Tłuszcz
21.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie