
Urządzenia i Akcesoria
Tarta z szynką i fasolką szparagową
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 porcji
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na kawałki50 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu300 g
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki100 g
-
wody540 g
-
zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na kawałki230 g
-
szynki szwarcwaldzkiej w plastrach, pokrojonej na kawałki100 g
-
sera koziego twarogowego, miękkiego, pokrojonego na kawałki80 g
-
liści tymianku, świeżych3 - 4 łyżki
-
jajka3
-
śmietany, 18% tłuszczu180 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcja
Kalorie
374.4 kcal /
1566.4 kJ
Białko
13.4 g
Tłuszcz
21.2 g
Węglowodany
32.5 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
12.2 g
Sód
465.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska