Tarta z szynką i fasolką szparagową
TM6 TM5

Tarta z szynką i fasolką szparagową

4.3 (76 ocen)

Składniki

  • 50 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
  • 300 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 100 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 540 g wody
  • 230 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, pokrojonej na kawałki
  • 100 g szynki szwarcwaldzkiej, w plastrach, pokrojonej na kawałki
  • 80 g sera koziego, twarogowego, miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 3 - 4 łyżki liści tymianku, świeżych
  • 3 jajka
  • 180 g śmietany, 18% tłuszczu
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcja
Kalorie
1566.4 kJ / 374.4 kcal
Białko
13.4 g
Węglowodany
32.5 g
Tłuszcz
21.2 g
Tłuszcz nasycony
12.2 g
Błonnik
2.1 g
Sód
465.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy