Urządzenia i Akcesoria
Tarta z szynką i fasolką szparagową
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 porcji
Składniki
-
50 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
300 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
100 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
540 g wody
-
230 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na kawałki
-
100 g szynki szwarcwaldzkiej w plastrach, pokrojonej na kawałki
-
80 g sera koziego twarogowego, miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
3 - 4 łyżki liści tymianku, świeżych
-
3 jajka
-
180 g śmietany, 18% tłuszczu
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcja
Sód
465.9 mg
Białko
13.4 g
Kalorie
1566.4 kJ /
374.4 kcal
Tłuszcz
21.2 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
12.2 g
Węglowodany
32.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1 Std. 40 Min
Tarta orkiszowa z serem feta i burakami
3 Std.
Quiche ze szparagami
1 Std. 35 Min
Tarta z kurkami, porem i serem camembert
1 Std.
Quiche z kurczakiem, pomidorami i bazylią
1 Std. 15 Min
Tarta z kurczakiem
1 Std. 55 Min
Tarta podhalańska - trzy sery Dominiki Zięder
1 Std. 30 Min
Quiche z pieczarkami
1 Std. 40 Min
Quiche z pomidorkami koktajlowymi
1 Std. 45 Min
Tarta z serem pleśniowym
1 Std. 35 Min
Tarta z kozim serem i pieczonymi burakami
2 Std. 30 Min
Tarta z dynią
1 Std. 40 Min