
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
- 300 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 100 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
- 540 g wody
- 230 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na kawałki
- 100 g szynki szwarcwaldzkiej w plastrach, pokrojonej na kawałki
- 80 g sera koziego twarogowego, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 3 - 4 łyżki liści tymianku, świeżych
- 3 jajka
- 180 g śmietany, 18% tłuszczu
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcja
- Kalorie
- 374.4 kcal / 1566.4 kJ
- Białko
- 13.4 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
- Węglowodany
- 32.5 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.2 g
- Sód
- 465.9 mg