Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 300 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 100 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 540 g wody
- 230 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, pokrojonej na kawałki
- 100 g szynki szwarcwaldzkiej, w plastrach, pokrojonej na kawałki
- 80 g sera koziego, twarogowego, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 3 - 4 łyżki liści tymianku, świeżych
- 3 jajka
- 180 g śmietany, 18% tłuszczu
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcja
- Kalorie
- 1566.4 kJ / 374.4 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 32.5 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.2 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 465.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta z kiszoną kapustą i grzybami
2 godz. 35 min
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1 godz. 40 min
Quiche ze szparagami
1 godz. 35 min
Quiche z burakami i oscypkiem na razowym spodzie z czarnuszką
2 godz. 20 min
Tarta orkiszowa z serem feta i burakami
3 Std.
Quiche z pieczarkami
1 godz. 40 min
Tarta wegetariańska
1 godz. 10 min
Quiche z pomidorkami koktajlowymi
1h 45min
Tarta z kurkami, porem i serem camembert
1 godz.
Quiche z kurczakiem, pomidorami i bazylią
1 godz. 15 min
Tarta z kurczakiem
1h 55 min
Tarta z brokułem i łososiem
1 godz. 35 min