Wersje kompatybilne
Tomato Risotto with Lemon Ricotta Stuffed Chicken Breast
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ricotta Stuffed Chicken
- 40 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 15 g fresh flat-leaf parsley, cut in pieces
- 15 g fresh mint, cut in pieces
- 1 Tbsp lemon zest
- 200 g ricotta cheese, chilled
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp ground black pepper
- 6 chicken breasts, skinless, halved horizontally
Tomato Risotto
- 1 shallot, halved
- 1 garlic clove
- 15 g fresh flat-leaf parsley, cut in pieces
- 40 g olive oil
- 300 g risotto rice
- 200 g ripe tomatoes, quartered
- 60 g dry white wine
- 20 g tomato purée
- 500 g water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 30 g unsalted butter, diced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2392 kJ / 569 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Sautéed Pork with Cider
55 min
Chicken, Spinach and Leek Risotto
30min
Chicken Étouffée
45min
Chicken breasts pizzaiola
55 min
Chicken Pesto Tagliatelle
1h 5min
Chicken, Basil and Roasted Red Pepper Spaghetti
35min
Chicken Breasts Pizzaiola
50min
Meatballs with White Wine Mushroom Sauce
35min
Chicken and Pepper Souvlaki with Rice
1h 5min
Baked Pappardelle - Pappardelle al forno
1h 55 min
Chicken and Spinach Lasagne
1 godz. 15 min
Chicken, Butternut Squash and Toasted Pine Nut Risotto
45min