Wersje kompatybilne
Tomato Risotto with Lemon Ricotta Stuffed Chicken Breast
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ricotta Stuffed Chicken
- 40 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 15 g fresh flat-leaf parsley, cut in pieces
- 15 g fresh mint, cut in pieces
- 1 Tbsp lemon zest
- 200 g ricotta cheese, chilled
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp ground black pepper
- 6 chicken breasts, skinless, halved horizontally
Tomato Risotto
- 1 shallot, halved
- 1 garlic clove
- 15 g fresh flat-leaf parsley, cut in pieces
- 40 g olive oil
- 300 g risotto rice
- 200 g ripe tomatoes, quartered
- 60 g dry white wine
- 20 g tomato purée
- 500 g water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 30 g unsalted butter, diced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2392 kJ / 569 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Bacon, Leek and Emmental Tart
25min
Porcini and Pancetta Risotto - Risotto con porcini e pancetta
30 Min
Creamy Chicken and Chorizo Pasta
30 Min
Pork Cannelloni with Vegetable Sauce
1 Std.
Chicken, Spinach and Leek Risotto
30 Min
Orzo Pasta with Chicken and Pesto
30 Min
Chicken Pizzaiola
50min
Italian Sausage and Orzo Soup
35 Min
Baked Pappardelle - Pappardelle al forno
1h 55min
Ham, Mushroom and Cheese Crêpes
1h 20min
Breast of Chicken in Pizzaiola Sauce
30 Min
Chicken and Tomato Sincronizadas
1 Std.